BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkent a német munkanélküliség

Németországban a vártnál nagyobb mértékben csökkent a munkanélküliség decemberben, jelezve a legnagyobb európai gazdaság növekedését.

A német munkaügyi hivatal szerdán azt közölte, hogy a munkanélküliek száma decemberben 29 ezerrel 2 millió 442 ezerre csökkent. Szakértők a munkanélküliek számának kisebb, 12 ezer fős visszaesésére számítottak.

Forrás: AFP

A decemberi munkanélküliségi ráta 5,5 százalék volt, ugyanúgy mint novemberben, Németország újraegyesítése, 1990 óta a legalacsonyabb szinten áll.

A szövetségi statisztikai hivatal ugyancsak szerdán közölt adatai szerint novemberben tovább nőtt a foglalkoztatottság Németországban. A német gazdaságban 44 millió 664 ezer munkavállalót foglalkoztattak novemberben. Tavaly novemberhez képest 617 ezerrel, 1,4 százalékkal nőtt a foglalkoztatottak száma Németországban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.