BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hat erdőgazdaság is milliárdokból fejlődhet

Közel hárommilliárd forint értékben újulhatnak meg turistaházak, erdei szállások országszerte a következő két évben, a fejlesztések hat erdőgazdaságot érintenek – jelentette be a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos és a földművelésügyi miniszter közös sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter elmondta:

a tavaly év végi kormánydöntések értelmében újabb jelentős fejlesztések indulhatnak el a magyar erdőkben, a program 2010-ben kezdődött, a 22 állami erdőgazdaság a megtermelt nyereségét állami forrásokkal kiegészítve beruházásokra fordítja. A felújítási munkák 2,9 milliárd forintból hat erdőgazdaságot érintenek.

Révész Máriusz kormánybiztos hangsúlyozta, hogy

a kormány elkötelezett a természetjárás feltételeinek javítása iránt, a következő két évben minden eddiginél gyorsabb ütemben újulhatnak meg turistaházak.

A 2,9 milliárd forint mellett a Téry Ödön Nemzeti turistaház-fejlesztési program idei évre átcsoportosított forrásaival további kétmilliárd forint fordítható erdészetek, nemzeti parkok közjóléti létesítményeik felújítására.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.