BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kevesebben dolgoznak Horvátországban

Tavaly november végén Horvátországban 1,36 millió volt a foglalkoztatottak száma, ami 1,1 százalékkal kevesebb, mint egy hónappal korábban.

Tavaly november végén Horvátországban 1,36 millió volt a foglalkoztatottak száma, ami 1,1 százalékkal kevesebb, mint egy hónappal korábban – közölte a horvát statisztikai hivatal szerdán.

A 4,2 milliós Horvátországban novemberben negyedik hónapja csökkent a foglalkoztatottak száma, amit szezonális okokkal magyaráznak, tekintettel arra, hogy a tavaszi hónapokban nő, a nyári turisztikai szezon után pedig általában csökken a foglalkoztatottak száma.

Horvátországban novemberben 12,1 százalékos munkanélküliséget regisztráltak, az októberinél 0,5 százalékponttal nagyobbat, azonban az egy évvel korábbinál 2,2 százalékponttal alacsonyabbat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.