BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Növekedést jelzett a magyar gazdaság kapcsán London

A legfrissebb londoni előrejelzés szerint 4,8 százalékkal is bővülhetett a magyar hazai össztermék (GDP) éves összevetésben a tavalyi utolsó negyedévben.

Az egyik legnagyobb londoni székhelyű globális pénzügyi-gazdasági elemzőház, a Capital Economics közgazdászai az európai feltörekvő térségről összeállított, kedden ismertetett negyedéves prognózisukban közölték: növekedési előrejelző modelljük – GDP Tracker – arra vall, hogy a magyar gazdaság éves összevetésű átlagos növekedési üteme 2017 negyedik három hónapjában 4,5-4,8 százalék lehetett.

A ház hangsúlyozza, hogy a decemberi aktivitási adatok még nem ismertek, de az októberi és a novemberi számokból arra lehet következtetni, hogy a kiskereskedelmi fogyasztás és az ipari termelés egyaránt élénkült a negyedik negyedév egészében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.