BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A brit pénzpiac idén is lassú növekedésre számít

A brit gazdaság az idén is sereghajtó lesz a legfejlettebb országok csoportjában, és a lassuló növekedés már jobban aggasztja a vállalatvezetőket, mint az Európai Unióból való kilépés – derült ki a Deloitte felméréséből, amelyet 106 bank, vagyonkezelő, biztosító és magántőke-társaság vezérigazgatójának megkérdezésével készítettek.

A válaszadók majdnem kétharmadát aggasztja a növekedés lassulása – ami drámai véleményromlás az egy évvel ezelőtti 23 százalékhoz képest. A megkérdezettek 50 százaléka arra számít, hogy a brit GDP növekedése idén is a 2017-es szinten marad, akkor 1,7 százalék volt – a legalacsonyabb a G7-ek között.

Forrás: AFP/ Tolga Akmen

Ennél is alacsonyabb bővülésre számít 29 százalékuk, és csak minden ötödik válaszadó véli úgy, hogy jobb lesz az eredmény – számolt be az Independent. A veszélyfaktorok között egy százas skálán 57 pontra értékelték a gazdasági visszaesés miatti gyenge belföldi keresletet.

A Brexit okozta aggodalom némiképpen csökkent, 62-ről 57 pontra, a megkérdezettek kevésbé pesszimisták a kilátásokat illetően, mivel London és Brüsszel megállapodott a kilépés utáni átmeneti időszak feltételeiről. 2016 tavasza óta most történt meg először, hogy nem az EU-ból való kilépés aggasztotta legjobban a vállalatvezetőket – emlékeztetett a Guardian.

A teljes cikket a Világgazdaság keddi számában olvashatja

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.