BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem vizsgálta a magyar adósosztályzatot a Moody’s

Nem vizsgálta Magyarország államadós-besorolását a Moody’s Investors Service, így a péntek éjszakára kitűzött időpontban nem jelentett be módosítást sem az osztályzatra, sem annak kilátására.

Nem vizsgálta a magyar adósbesorolást a Moody’s Investors Service – derült ki a hitelminősítő honlapján közzétett szűkszavú dokumentumból. A nemzetközi hitelminősítő listáján Magyarország adósosztályzata így továbbra is befektetési ajánlású „Baa3”, stabil kilátással.

A Moody’s 2018-ra összeállított menetrendjében ez volt Magyarország első idei felülvizsgálata. A magyar szuverén osztályzatot a Moody’s ezután november 23-án veheti ismét vizsgálat alá.

Fotó: AFP

A három nagy nemzetközi hitelminősítő mindegyike 2016 óta a befektetésre ajánlott sávban tartja nyilván Magyarországot.

A Moody’s „Baa3” magyar államadós-osztályzata azonos a Fitch Ratings és a Standard & Poor’s „BBB mínusz” magyar besorolásával – mindhárom osztályzat a befektetési kategória alapszintje.

Ugyanakkor a Fitch és az S&P tavaly pozitívra javította a magyar szuverén adósosztályzat kilátását – a Moody’snál ez továbbra is stabil.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.