BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Illetékmentes a babváró hitel és az autóvásárlási támogatás

A kormány illetékmentessé tette a babváró támogatás és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásának igénylését, mert nem szeretné, ha az ügyintézés sok járulékos költséggel járna – egyebek közt erről is beszélt az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Illetékmentessé tette a kormány a babváró támogatás és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásának igénylését, mert nem szeretné, ha az ügyintézés bonyolult lenne, vagy sok járulékos költséggel járna – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Novák Katalin emlékeztetett, a babaváró támogatáshoz legalább hároméves társadalombiztosítási jogviszonyra van szükség, az erről szóló igazolást kormányhivatalokban vagy járási hivatalokban lehet kérni, a kiállítása maximum nyolc nap.

Az államtitkár a bölcsődei rendszer bővítéséről elmondta, hogy július elsejétől 95 milliárd forintra pályázhatnak önkormányzatok, civil és egyházi szervezetek, hogy hagyományos, mini és családi bölcsődéket hozzanak létre.

Fotó: Mónus Márton / MTI

Az utóbbi időben felmérték, hogy az ország mely pontján és hány férőhelyre van szükség, és úgy látják, még 20 ezer helyet kell létrehozni ahhoz, hogy mindenki el tudja helyezni a három év alatti gyerekét, aki szeretné – tette hozzá Novák Katalin.

Az államtitkár a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában közölte, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását az államkincstáron keresztül vagy a kormányablakokban kell kérelmezni, a kincstárnál az ügyintézés pedig teljes mértékben elektronikus úton is lehetséges.

Novák Katalin kitért a szintén hétfőn indult falusi CSOK-ra is.

A részletekről elmondta, majdnem 2500 vidéki településen érhető el használt ingatlan vásárlásához és felújításához ugyanakkora összegben, mint a hagyományos CSOK új ingatlan vásárlásakor.

A vissza nem térítendő támogatási összeget az igénylők fele-fele részben használhatják vásárlásra és felújításra, de saját ingatlan felújítására is lehet kérni, csak akkor kisebb a támogatási összeg – fűzte hozzá az államtitkár.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.