BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meg is kötötték az első babaváró támogatási szerződéseket

Novák Katalin közölte, hétfőn sokan keresték fel a kormányablakokat, a járási hivatalokat és az államkincstárat a támogatások miatt.

Zökkenőmentesen indult hétfőn a családvédelmi akcióterv, az új családtámogatások iránt már most nagy az érdeklődés – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Novák Katalin közölte, hétfőn sokan keresték fel a kormányablakokat, a járási hivatalokat és az államkincstárat a támogatások igénybevételéhez szükséges igazolások beszerzése miatt, és már megköttettek az első szerződések a babaváró támogatásról is.

Fotó: VG

Fontos részletre hívta fel lapunk egyik olvasója a figyelmet a babaváró hitel – az állami kamattámogatással kínált, szabad felhasználású konstrukció mától érhető el maximum 10 millió forintig – igénylése kapcsán.

A támogatás kizárólag házasokra vonatkozik, és abban az esetben vehető fel, ha az arra szerződött pénzintézet hitelképesnek minősíti az igénylőket.

Ez tehát azt jelenti, hogy rendelkezni kell megfelelő jövedelemmel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.