BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Úgy tűnik, lelkesíti a tőzsdéket Lagarde kinevezése

Christine Lagarde jelölése az EKB élére a pozitív hangulatot okozott a tőzsdéken szerte a világon – írja Reuters legfrissebb elemzésében.

Christine Lagarde jelölése az EKB élére a pozitív hangulatot okozott a tőzsdéken szerte a világon – írja Reuters legfrissebb elemzésében, mivel az új elnök vélhetően majd követni kívánja elődje – az októberben leköszönő – Mario Draghi megnyugtató lépéseit.

Ipek Ozkardeskaya, a London Capital piacvezető elemzője elmondta: Lagarde eddig kemény tapasztalatokat szerzett a soha véget nem érő pénzügyi válság elleni küzdelemben.

Fotó: AFP

Elemzők az új vezető pozitív megítélésének tulajdonítják azt az enyhe emelkedést, amelyet az európai tőzsdék köztük a magyar is mutatnak.

Mint korábban azt a VG.hu is megírta: a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 2,97 pontos emelkedéssel, 40 770,09 ponton nyitott szerdán. Tóth Bálint a kommentárjában azt írta, hogy mérsékelt pozitív nyitásra számít, a kedvező nemzetközi hangulat hatására. A vezető részvények közül kiemelte:

az OTP emelkedése folytatódhat, megkísérelheti a 11 875 forintnál húzódó ellenállás áttörését. A Richter-papíroknál emelkedésre számít, míg a Mol esetében csökkenésre. A Magyar Telekom fontos ellenállási szinten, 425 forint közelében van, ennek áttörésével megnyílna a tér a további emelkedés előtt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.