BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Öt százalékkal is csökkenhetett a GDP

Szakértők szerint az euróövezet harmadik legnagyobb gazdasága mély recesszióban van.

Az olasz hazai össztermék (GDP) mintegy 5 százalékkal csökkenhetett az idei első negyedévben az előző negyedévvel összevetve – véli az olasz jegybank.

Negyedéves gazdasági jelentésében a jegybank azzal számol továbbá, hogy

márciusban az ipari termelés mintegy 15 százalékkal esett vissza februárhoz képest, és közel 6 százalékkal csökkent az első negyedévben a tavalyi utolsó negyedévhez viszonyítva.

A jegybank jelentésének összeállítói nem adtak előrejelzést a GDP és az ipari termelés idei egész évi várható teljesítményével kapcsolatban.

Fotó: AFP

Olaszországban március 9-e óta gyakorlatilag áll a gazdaság a koronavírus miatt hozott kormányzati intézkedések hatására, szakértők szerint az euróövezet harmadik legnagyobb gazdasága mély recesszióban van.

A Confindutria, az olasz gyáriparosok szövetsége 6 százalékos, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) 9,1 százalékos, a Goldman Sachs pedig 11,6 százalékos idei olasz gazdasági visszaeséssel számol.

Az ISTAT olasz statisztikai hivatal április 30-án ismerteti a gazdaság idei első negyedévi teljesítményével kapcsolatos előzetes adatokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.