BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lassítja a járvány a Brexit-tárgyalásokat

Egyezség nélkül a vállalkozások és a gazdaság kihívásai súlyosbodnak, mert mindkét fél energiáit lefoglalja a járvány elleni küzdelem.

Az Egyesült Királyság és az EU közötti jövőbeli kereskedelemről és kapcsolatairól több tárgyalási fordulóra került sor a szigetország kiválása óta – írja a Euronews.

Annak ellenére, hogy tárgyalásokat a nyár folyamán sűrűbben tartottak, az megállapodásra irányuló törekvések eddig nem hoztak átütő sikert.

Bár alapvető kérdésekben, mint például a verseny és a halászati ​​jogok, továbbra sincs meg a közös álláspont, reményre adhat okot az, hogy az Egyesült Királyság és az EU egyaránt kompromisszumkészséget mutatott bizonyos kérdésekben.

Fotó: JUSTIN TALLIS / AFP

Az átmeneti időszak vége jelentős változásokat hoz, függetlenül attól, hogy megállapodásra jutnak a felek a jövőbeli kereskedelemről és egyéb kapcsolatokról, vagy sem.

Azonban egyezség nélkül a vállalkozások és a gazdaság kihívásai olyan időben válnak súlyosabbakká, amikor mindkét fél energiáit teljes egészében lefoglalja a koronavírus járvány elleni küzdelem.

Valójában őszig kellene közös nevezőre jutni, hogy elegendő idő álljon rendelkezésre az ratifikációs folyamathoz.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.