BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

MLBKT: javult, de továbbra is pesszimizmust jelez a BMI

A BMI üteme továbbra is a növekedést a visszaesésétől elválasztó 50,0 pont alatt maradt, még mindig szűkülést mutat.

Nagyot javult, de továbbra is pesszimizmust jelez a beszerzésimenedzser-index (BMI), amelynek szezonálisan kiigazított júniusi értéke 47,0 százalékra emelkedett az előző havi 40,7 százalékról.

A BMI üteme tehát továbbra is a növekedést a visszaesésétől elválasztó 50,0 pont alatt maradt, még mindig szűkülést mutat.

A válaszadók az előző hónaphoz képest továbbra is kedvezőtlen folyamatokról számoltak be, bár a korábbiaknál lényegesen enyhébb mértékben – közölte szerdán a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

A felmérésben vizsgált részindexek májushoz képest emelkedtek, amelynek mértéke hat esetben érte el az 5 százalékpontot.

Fotó: Roslan RAHMAN / AFP

A korábbi években is átlag alatti hónap volt a június, az eddigi legalacsonyabb júniusi értéket, 47,2 pontot 2009-ben mérte az MLBKT a pénzügyi válság következtében.

A foglalkoztatottsági index értéke hetedik alkalommal maradt 50,0 pont alatt.

A termelési mennyiség indexe májusi értékéhez képest nőtt, de 50,0 pont alatt maradt, amivel negyedik alkalommal jelzi a termelt mennyiség csökkenését az előző hónappal összevetve. 1995 óta egyszer volt alacsonyabb az index értéke júniusban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.