BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kilencszázmilliárd dollár támasztotta az amerikai piacot

A tengerentúlon a rossz híreket felülírta a fiskális csomag megszavazása.

Az amerikai piacok nem követték a hétfői esésben Európát. Bár a határidős jegyzések a tengerentúlon is jelentősen esetek a nyitás előtt, végül jóval nyugodtabb volt kereskedés az Egyesült Államokban. Az S&P 500 0,39 százalékkal, a Nasdaq Composite 0,1 százalékkal esett vissza, miközben a Dow Jones 0,12 százalékkal emelkedni tudott.

Az amerikai részvénypiaci hangulatot jelentősen javította, hogy hétfőn késő este mind a Képviselőház, mind a Szenátus jóváhagyta a fiskális csomagot, s Donald Trump már korábban bejelentette, hogy hamarosan aláírja.

A 900 milliárd dolláros fiskális mentőcsomag a márciusban elfogadott, 2300 milliárd dolláros után a második legnagyobb az Egyesült Államok történelmében.

Fotó: Getty Images

Steven Mnuchin pénzügyminiszter hétfőn azt is be jelentette, hogy már a jövő héten megkaphatja a lakosság a 600 dolláros csekket.

Több képviselő arról panaszkodott, hogy 5600 oldalas volt a törvényjavaslat, és mindössze 2 órát kaptak az áttekintésére. Míg elemzők arra hívták fel a figyelmet, hogy a csomag túl kicsi, s túl későn érkezik. Nancy Pelosi kiemelte, hogy a csomag végül nem tartalmazza az állami és helyi önkormányzatok részére nyújtandó támogatást, csak a vakcinázással összefüggésben, de Biden hivatalba lépése után ismét megpróbálják átvinni a törvényhozáson a kiterjesztett javaslatot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.