BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új gyárat épít Gödöllőn a koreai akkumulátor vállalat

Új gyárat épít Gödöllőn a koreai Iljin Materials 3,8 milliárd forintból, ehhez a kormány 722 millió forint támogatást biztosít.

Új gyárat épít Gödöllőn a koreai Iljin Materials 3,8 milliárd forintból, ehhez a kormány 722 millió forint támogatást biztosít – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy

első ütemben egy ötezer négyzetméteres gyártócsarnok jön létre, amely évente mintegy 10 ezer tonna, az elektromos akkumulátor gyártáshoz szükséges rézfólia kapacitással rendelkezik majd.

Ez a beruházás a vállalat Magyarországra vonatkozó terveinek első fázisa.

Fotó: VLADIMIR ASTAPKOVICH/SPUTNIK/AFP

Magyarországon mára az elektromos autókhoz szükséges akkumulátor gyártása nagy erőkkel zajlik, sőt koreai beruházóknak köszönhetően a világ legnagyobb kapacitásai épültek fel az országban – fejtette ki a miniszter.

Az Iljin Materials azért is érkezik az országba, mert a Samsung SDI egyre növeli magyarországi gyártó kapacitását, és szükségük van a vállalat termékeire – tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.