BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét 50 pont alá süllyedt a feldolgozóipari BMI

Számos termékből hiány alakult ki a termelésben.

Az október óta 50 pont felett alakuló beszerzési menedzser index (BMI) februárban 49,4 pontra csökkent

– derült ki a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) közleményéből. A feldolgozóipar pesszimizmusát a termelést akadályoztató globális chiphiány hajthatja, ami a magyar járműgyártás dinamikájára is kedvezőtlenül hathat.

A BMI egyes részei eltérő irányt mutattak, az új rendelések csökkentek, a termelési mennyiség és a vásárolt készletek ugyanakkor nőttek – olvashatjuk az MLBKT közleményében.

Fotó: Shutterstock

A foglalkoztatottság a fő mutatóhoz hasolnóan enyhén 50 pont alá süllyedt.

A szállítási átfutási idő hosszabbodott (a részindex értéke csökkent).

Acél, acél alapanyagok, alumínium, betonacél, csavar, edzett acél, fémtermékek, huzal, kerék alapanyag, sárgaréz és vasérc kapcsán jeleztek a felmérésben résztvevők jelentős áremelkedést. Hiány volt acélból, alumínium hegesztőhuzalból, betonacélból, egyszer használatos gumikesztyűből, elektronikai alkatrészekből, exkluzív termékekből, fali lámpából, félkész termékekből, fém alapanyagból, fémdobozból, lemezből, kozmetikai alapanyagok, pálmaolajból, speciális elektronikai eszközökből, üvegalapanyagból és vasból.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.