BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Yamaha felfüggeszti a gyártást Indiában

Indiában hétfőn hivatalosan ismét több mint 366 ezer újabb esetet és 3754 halálos áldozatot jelentettek.

A Yamaha Motor hétfőn bejelentette, hogy ideiglenesen felfüggeszti a motorkerékpár-gyártást két indiai üzemében, hogy védje az alkalmazottait a koronavírus-fertőzéstől. Az Uttar Prades, illetve Tamil Nadu államokban található egységek május 15. és 31. között nem termelnek majd, de a járványhelyzettől függ, hogy júniusban újrakezdik-e a munkát. A cég szóvivője a bejelentéskor arról nem beszélt, hogy találtak-e fertőzötteket a két gyárban.

Indiában hétfőn hivatalosan ismét több mint 366 ezer újabb esetet és 3754 halálos áldozatot jelentettek; mindkét adat változatlanul közel van a korábbi rekordokhoz.

Az egészségügyi minisztérium adatai szerint eddig összesen 22,66 millió ember fertőződött meg, és 246 ezernél többen haltak meg, de szakértők szerint a valós szám ennél sokkal magasabb lehet.

Fotó: AFP

Ráadásul a májusi átlagos 1,7 millió helyett vasárnap már csak 1,47 millió tesztet végeztek el.

Az oltási kampány sem gyorsult fel, hétfőig összesen 34,8 millió ember, az 1,35 milliárdos lakosság mintegy 2,5 százaléka kapta meg a vakcina mindkét adagját,

és Újdelhi például csupán 3-4 napra elegendő dózissal rendelkezik a hazai gyártású AstraZenecából. A helyzet miatt egyre erősödik a nyomás Narendra Modi kormányfőn, hogy rendeljen el országos zárlatot a világ második legnépesebb országában, de eddig ezt csak egyes szövetségi államok tették meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.