BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Milliárdokból fejleszt az adóhivatal

A fejlesztések többek között a pénzmosás elleni küzdelmet is segítik.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 9,33 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból és 5,13 milliárdnyi intézményi forrásból fejleszti szolgáltatásait, a 2023. június 29-ig létrejövő fejlesztések a hivatal adó-, jövedéki, felszámolási és végrehajtási, valamint bűnügyi tevékenységeihez kapcsolódnak – közölte a NAV csütörtökön.

A projekt a Közigazgatás- és közszolgáltatás-fejlesztés operatív programban (KÖFOP) hat mérföldkőben valósul meg és négy fő fejlesztési célt, 

  • az ügyfélkapcsolati rendszerek fejlesztését,
  • a kkv-szolgáltatások fejlesztését,
  • az adatpiac és publikációs felület kialakítását,
  • valamint a végrehajtási eljárások korszerűsítését szolgál.
Fotó: Róka László / MTI

Szeptember 28-án zárult le a projekt harmadik mérföldköve, amelyben megvalósult a Bűnügyi Adatpiac és a PEI (Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozás Elleni Iroda) Publikációs Felület kialakítása.

A közlemény szerint a Bűnügyi Adatpiac fejlesztésével csökken a többszörös lekérdezések száma, így a bűnügyi elemzők munkájának adminisztratív terhei is jelentősen mérséklődnek. A bonyolult, személyi és tárgyi összefonódású bűncselekményeknél nélkülözhetetlen az elkövetői kör kapcsolatrendszerének vizsgálata. A hálózatkutatási módszerek segítségével a nagyobb bűnszervezetek kapcsolati hálózatai is feltérképezhetővé válnak.

A NAV a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása elleni küzdelmet szolgáló hazai rendszerek hatékonyságának nyomon követhetőségét szolgáló átfogó statisztikákat publikál. A jelenlegi ügyviteli folyamat felgyorsul, mivel a felület a Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozás Elleni Iroda munkatársainak támogatást nyújt a kommunikációs feladatok ellátásához, és biztosítja a felhasználók közötti kapcsolattartáshoz szükséges eszközöket is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.