BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Budapesten a legolcsóbb a földgáz az EU-ban

A villamos energia ára pedig a második legkedvezőbb.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemzetközi ár-összehasonlító vizsgálata szerint novemberben a földgáz átlagára Budapesten volt a legalacsonyabb. A villamos energiáért a magyar háztartások a második legkedvezőbb árat fizették. 

Magyarországon a rezsicsökkentés eredményeként az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő fogyasztók által fizetett villamos energia és a földgáz árát jogszabályok rögzítik és tartják fixen, azaz a magyar lakosság védett a piacokon kialakult áremelkedésekkel szemben.

Fotó: Shutterstock

A MEKH nemzetközi ár-összehasonlító vizsgálata szerint a lakossági fogyasztók által fizetendő villamos energia átlagára novemberben 10,58 eurócent/kWh volt, amely a vizsgált fővárosok listájában a második legkedvezőbb. 2021 novemberben Budapesten a földgáz lakossági átlagára 2,86 eurócent volt, amely a felmérésben szereplő fővárosok között a legolcsóbb. 

A MEKH nemzetközi sztenderdek alapján kidolgozott havi árösszehasonlítása az európai fővárosok villamosenergia- és földgázárait mutatja be. A vizsgálat adatai alapján kiszámított végfelhasználói árinformációk szerint novemberben is Európa legalacsonyabb energiaáraival kalkulálhattak a magyar lakossági fogyasztók. 

A MEKH havonta megjelenő ár-összehasonlító jelentései a Statisztika rovatban érhetők el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.