BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brutális számokkal jött ki az építőipari gyorsjelentés

Egy év alatt 42,3, az előző hónaphoz képest 13,3 százalékkal nőtt februárban az építőipari termelés volumene. Az év első két hónapjában 22,7 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest az ágazat teljesítménye a KSH friss gyorsjelentése szerint.

A nyers adatok szerint az építőipari termelés volumene 2022 februárjában 42,3 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 13,3 százalékkal nagyobb volt a januárinál. 

Fotó: Kozma István / Észak-Magyarország


Az előző év azonos hónapjához képest 2022 februárjában az épületek építményfőcsoport termelése 56,2, az egyéb építményeké 20,0 százalékkal nőtt.

Az építőipari ágazatok közül az épületek építésében 69,8, az egyéb építmények építésében 6,8 százalékkal bővült a termelés. A speciális szaképítés 40,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.

A februárban megkötött új szerződések volumene 92,7, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 65,3, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 128,2 százalékkal nagyobb volt a 2021. februári bázisnál.

Az építőipari vállalkozások február végi szerződésállományának volumene 19,2 százalékkal magasabb volt a 2021. február véginél. Az épületek építésére vonatkozó szerződéseké 15,6, az egyéb építményeké 21,7 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

2022 első két hónapjában az előző év azonos időszakához képest az építőipari termelés 22,7 százalékkal emelkedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.