Két év kihagyás után tér vissza a Millenárisra az ország legnagyobb gasztrofesztiválja. A szervezők szerint most ott folytatják, ahol 2020-ban a pandémia miatt abbahagyták, vagyis ismét a jubileumi, konkrétan a tizedik Gourmet Fesztivál megrendezésére készülnek. Ezen körülbelül 100 kiállító, köztük mintegy 50 étterem lesz jelen. A Millenárison május 27–29. között végig lehet kóstolni Magyarországot, a kitelepülő éttermek az „örökség” jegyében készülnek. A fesztivál teljes menüjét csak a nyitás előtt egy héttel teszik közzé a szervezők.
Hajdan azzal a céllal hívtuk életre a Gourmet-t, hogy népszerűsítsük a minőségi gasztronómiát. Közben nagyot változott a világ, ma már számos izgalmas étterem található szerte az országban – mondja Gerendai Károly, a fesztivál megálmodója. „Ebben a fejlődésben fontos mérföldkő a Gourmet, ma már a bőség zavarával küzdünk, amikor a kiállítókat hívjuk a rendezvényre. Számomra külön öröm, hogy az elmúlt évek kihívásai és a jelenlegi nehézségek ellenére is lelkesek a kiállító partnereink, és úgy tűnik, a közönség részéről is felfokozott az érdeklődés” – tette hozzá Gerendai.
A legizgalmasabb fővárosi éttermek mellett számos vidéki klasszissal és új gyöngyszemekkel is találkozhatnak majd a látogatók – jelentette be Nemes Richárd, az OTP Bank Gourmet Fesztivál főszervezője. Minőségi street food és remek cukrászdák mellett ott lesznek a legjobb hazai borászatok, pálinkafőzdék, koktélbárok is, pezsgő-, sör- és kávékülönlegességekkel.
A korábbi években ikonikus ételek, alapanyagok, étel-ital párosítások kerültek a középpontba, addig a Gourmet idei vezérmotívuma az „örökség” a tizedik rendezvény ünnepi hangulatához illik, másrészt tovább erősít olyan fontos értékeket, mint a szezonalitás, a lokalitás vagy a személyesség. A Gourmet Akadémia minden nap workshopokkal és demófőzésekkel várja a tanulni és szórakozni vágyókat, akik a modern magyar gasztronómia olyan jeles képviselőivel találkozhatnak személyesen, mint Széll Tamás (Stand), Tóth Szilárd (Salt), Mizsei János (MÁK), Farkas Richárd (Pajta), Bíró Lajos és Dani.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.