A brüsszeli szankciók az egekbe emelték az energiaárakat Magyarországon. December 1-jétől ezért önálló Energetikai Minisztérium segíti a kormány munkáját – posztolta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán a kormány üléssel egy időben.

Budapest, 2022. november 18.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2022. november 18-án.
Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Mint ismert, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter november 14-én jelentette be, hogy a kormányban önálló tárcát kap az energiaügy, a tárca élére pedig Lantos Csabát nevezte ki a miniszterelnök. A kormányfő később a Kossuth Rádióban a szokásos péntek reggeli interjújában arról beszélt, hogy néhány évig biztosan szükség lesz arra, hogy a kormány szerkezetében is megjelenjen az egyik legfontosabb kihívás, az kezelése. Többek között a szankciókkal magyarázta az energiaárak elszabadulását.

A legfontosabb feladat most Magyarország energiaellátásának biztosítása és a szankciós energiafelárak letörése. Ezen dolgozunk!

– írta a miniszterelnök.