BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Amerikai céggel hasznosítja újra a műanyagokat a Mol

A Lummus Technology és a Mol együttműködése segíthet abban, hogy a Mol több mint duplájára növelje műanyag-újrahasznosító kapacitását.

Együttműködik a műanyaghulladékok kémiai újrahasznosításában a Mol és a Lummus Technology – közölte kedden az olajvállalat, amely stratégiai céljai teljesítésével indokolta az együttműködést.

A Mol a jelenlegi évi 40 ezer tonnás műanyag-újrahasznosító kapacitását növelné több mint százezer tonnára, 

és bízik abban, hogy a Lummus technológiája hozzájárul üzleti tevékenysége fenntarthatóságához. A közlemény szerint az olajcég tisztában van a körforgásos gazdaságban betöltött döntő szerepével, ezért fontosnak tartja az erős műanyag-újrahasznosítási és hulladékintegrációs portfólió kiépítését.

Close-up,Of,A,Hand,Throwing,A,Plastic,Bottle,Into,The
Close-up of a hand throwing a plastic bottle into the trash can. Close-up of the inside of a garbage can in the rays of the setting sun
Fotó: Shutterstock

A Lummus pedig bízik benne, hogy az együttműködés segíteni fog a fenntartható megoldások további fejlesztésében. A műanyaghulladékot nagy értékű alapanyagokká alakító technológiájukat a Mol magyarországi és szlovákiai üzemeiben hasznosítják. A társaság megoldása megbízhatóan és gazdaságilag is fenntartható módon, szilárd koksz termelése nélkül segít a hulladékkezelésben.

A tájékoztatás szerint a Lummus Technologies a tiszta üzemanyagok, megújuló energiaforrások, petrolkémiai termékek, polimerek, gázfeldolgozás területén tevékenykedik. Az amerikai cég a honlapján olvasható bemutató szerint többek között katalizátorokat és mérnöki szolgáltatásokat kínál az ügyfeleinek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.