BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Konferencián vették sorra a szolnoki vár munkálatait

A szolnoki vár egy 1,7 milliárd forint értékű európai uniós vissza nem térítendő támogatásból válik újra láthatóvá.

A Szolnoki Művésztelepet körülölelő területen egykoron egy vár állott, amely még az Árpád-korban, az oszmán időszakban és a Rákóczi-szabadságharc alatt is nagy jelentőségű volt. Ez az építmény mára teljesen eltűnt, azonban a szakemberek azon munkálkodnak, hogy ez megváltozzon – írta a Szoljon annak kapcsán, hogy végéhez közeledik a „A Szolnoki vár! – Szolnoki várkerület turisztikai célú fejlesztése” című projekt.

Fotó: Jászai Csaba / MTI

A szolnoki vár egy európai uniós vissza nem térítendő támogatás keretében, 1,7 milliárd forint értékű támogatásból válik újra láthatóvá mind művészeti, építészeti szempontból. Az eseményen ismertették az eddigi sikereket is: a támogatásból megépült az újkori vár nyugati kaputornyára emlékeztető Várkapu Történelmi Látogatóközpont, a Zagyva-gáton pedig a Bástya-sétány. A fejlesztés keretében Múltjelek elnevezéssel a vár egykori maradványainak állomásait alakították ki.

A hivatalos projektzáró eseményen szakmai konferencia keretében, Várkapu címmel előadásokat tartottak a nagyérdemű számára, kitérve a várépítés hagyományára és az épített örökség fontosságára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.