BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Éjszaka is utazhatunk vonattal a Balatonra a nyáron

A déli partra naponta járnak a Bagolyvonatok, az északi és nyugati partra hétvégente utazhatunk éjszaka.

Hétköznap is utazhatunk a főszezonban éjszakai vonattal a Balaton déli partja és Budapest között a MÁV Bagolyvonataival – közölte pénteken a vasúttársaság.

IMG_1560, bagolyvonat
A siófoki pályaudvarra minden éjjel megy Bagolyvonat a nyáron / Fotó: Vémi Zoltán

A Bagolyvonatok Budapest és Keszthely között naponta, mígaz  északi és a nyugati parton főként péntekről szombatra, illetve szombatról vasárnapra virradó éjszakákon közlekednek a MÁV tájékoztatása szerint. 

A vonatokkal éjszakánként akár 5-7 ezren is utazhatnak.

A hétvégéken óránként indul Bagolyvonat a déli partra

A déli parton a Déli pályaudvar és Keszthely között a nyári időszakban naponta kétóránként járnak az éjszakai vonatok, és a part mentén minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

Hétvégente, azaz csütörtökről péntekre, péntekről szombatra és szombatról vasárnapra virradó éjszaka a Bagolyvonatok sűrűbben, óránként járnak, ám egyes vonatokra Székesfehérváron át kell szállni.

Az északi és a nyugati parton hétvégenként (péntekről szombatra, szombatról vasárnapra virradó éjszaka) a part mentén átlagosan kétóránként közlekednek a Bagolyvonatok Keszthely–Tapolca, Tapolca–Balatonfüred és a Balatonfüred–Székesfehérvár között. 

Budapest és Balatonfüred között egy pár közvetlen Bagolyvonat is közlekedik.

Az éjszakai vonatokon általános díjszabás szerint lehet utazni, helyjegyet nem kell külön váltani, sőt az ország- és vármegyebérlet, valamint ezek napijegyváltozatai is érvényesek rájuk.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.