BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Krausz Ferenc is megirigyelte a Richter új főhadiszállását

Átadták csütörtökön a Richter Gedeon új vállalati központját Kőbányán.

Ünnepélyes keretek között adták át csütörtök délelőtt a Richter Gedeon Nyrt. új kőbányai székházát, a Richter Központot.

Richter Gedeon Nyrt.
Fotó: Richter Gedeon Nyrt.

Nagy nap a mai a Richter történetében, mert egy korszerű, a Richter nemzetközi rangját kifejező irodaépületet adunk át – mondta Orbán Gábor, a gyógyszergyártó vezérigazgatója.

Aki magyarként világszínvonalon alkot, az számunkra igazodási pontot jelent, belőlük merítünk inspirációt – utalt a cégvezető a Gyömrői úti irodaközpont megnyitóján megjelent illusztris díszvendégekre, akik között ott volt Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikus, Rudolf Péter színművész, a Richter Egészségváros fővédnöke; Balogh Gábor olimpikon, és a Richter Központot tervező Kossuth- és Ybl-díjas építészmérnök Zoboki Gábor, valamint Müller Cecília, a Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetője is.

Az, hogy Magyarország 2023-ban két Nobel-díjat is kapott, bizonyítja, hogy ez a kárpát-medencei nép hihetetlenül tehetséges – emelte ki beszédében Vizi E. Szilveszter akadémikus, a Richter igazgatóságának elnöke.

Az igazgatótanács elnöke szerint ez a „magyar szellemi erő” a Richter termékpalettájában is jelen van: 

tíz legnagyobb bevételt adó termékük között négy eredeti magyar fejlesztés van, köztük a csúcskészítmények számító cariprazine hatóanyagú antipszichotikum. 

Tízből kilenc legnagyobb forgalmú készítményüket pedig saját szabadalmak, saját kémiai eljárások segítségével állítják elő, amely extra értékként megjelenik a termékeladásokban is.

Fotó: Richter Gedeon Nyrt.

A társaság egy belgiumi gigaberuházással Nyugat-Európában vásárolt jelentős szellemi tőkét – mondta a Mithra nőgyógyászati eszközeinek minap bejelentett megvásárlásáról a Richter igazgatóságának elnöke. Ahogyan arra beszédében Orbán Gábor is kitért, ennek köszönhetően is idén Európa legnagyobb fogamzásgátló-gyártója lesz a Richter, amely árbevételének már 10 százalékát fordítja kutatás-fejlesztésre.

Lantos Csaba energiaügyi miniszter arról beszélt, hogy az új Richter Központ, valamint a frissen magyar állami tulajdonba került Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér „új ligába” helyezi Kőbányát, és várhatóan lesznek még a kerületre nézve pozitív hozadékai a fejlesztéseknek.

Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikus szerint az épületátadó egyben annak a jövőbe vetett hitnek a megnyilvánulása is, hogy a Richter elérhető árú gyógyszerekkel javítsa az emberek életminőségét. Hozzátette: a két év alatt felépült Richter főhadiszállást a molekuláris ujjlenyomat kutató központban is megirigyelnék.
 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.