BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Történelmi nap: már Budapesten a Kantonból érkezett repülő, ami az ötödik légijárat lesz Kína és Magyarország között

A China Southern Airlines június 27-től hetente négy alkalommal repül az útvonalon, keddenként, csütörtökönként, szombatonként és vasárnaponként.

Megérkezett Kantonból Budapestre a China Southern első járata csütörtökön reggel. Kuangcsou, a 15 milliós metropolisz már az ötödik kínai nagyváros, ahová immár átszállás nélkül lehet utazni a magyar fővárosból, írja az Airportál.hu.

Fotó: AFP

A China Southern Airlines június 27-től hetente négy alkalommal repül az útvonalon, keddenként, csütörtökönként, szombatonként és vasárnaponként. A CZ 649 számú járatok helyi idő szerint 0 óra 55 perckor szállnak fel Kantonból, és 7 óra 20 perckor érkeznek meg Budapestre, majd CZ 650 járatszámmal 13 órakor indulnak vissza és helyi idő szerint másnap hajnali 5 óra 55-kor landolnak Kuangtung tartomány fővárosában.

Az útvonalon a légitársaság háromosztályos fedélzeti elrendezésű, 276 utas szállítására képes Boeing 787-9 Dreamlinerei közlekednek majd.

Az új generációs, széles törzsű repülőgépeken 28 business, 28 premium economy és 220 turistaosztályú ülésen foglalhatnak helyet az utasok. Az első járatot a B-20D7 lajstromjelű, 2019-ben gyártott példány teljesítette.

Fontos innovációs központ Kanton

A menetrendet úgy alakította ki a légitársaság, hogy a Kantonba érkező utasok sok belföldi járatra tudjanak kényelmesen átszállni, a Budapesten landolók pedig tovább tudjanak utazni a régió más városaiba. A heti négy járatra már a téli menetrendben is foglalhatók jegyek, abban az időszakban a budapesti érkezési és indulási időpontok részben a magyarországi téli időszámítás miatt nagyjából egy órával előbbre kerülnek.

Budapest a China Southern Airlines 53. nemzetközi és ezen belül 11. európai úti célja Kantonból. 

A Gyöngy-folyó deltájában fekvő, Hongkongot, Makaót, Sencsent és Kantont is magába foglaló régiót a világ legnagyobb informatikai és megújuló energiaforrásokkal foglalkozó kutatás-fejlesztési központjaként tartják számon.

Az első járat köszöntésére szervezett sajtótájékoztatón Francois Bérisot, a Budapest Airport új vezérigazgatója kiemelte, hogy Kanton és térsége Kína egyik legnagyobb üzleti központja, repülőtere fontos gyűjtő-elosztó bázis az utas- és légiáru-forgalom szempontjából egyaránt. 

A hetente négy alkalommal közlekedő, közvetlen járat a magyar gazdaság és turizmus számára fontos lehetőségeket teremt

– tette hozzá.

Illés Boglárka, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára kiemelte: a Kína és Magyarország közötti kapcsolat a legjobb időszakát éli a magyar kormány keleti nyitás politikájának, valamint a kínai fél Egy övezet, egy út elnevezésű kezdeményezésének köszönhetően. Hozzátette: a két ország idén ünnepli a diplomáciai kapcsolatok felvételének 75. évfordulóját, a két ország viszonya számos területre kiterjedő stratégiai szintre emelkedett, beleértve a kereskedelmet is.

Tavaly Kínából érkezett a legtöbb befektetés Magyarországra, ennek 85 százaléka a kantoni régióból.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.