BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Grazie Italia: eggyel közelebb a továbbjutáshoz a magyar válogatott

Két mérkőzést rendeztek ma este a németországi labdarúgó-Európa-bajnokságban. Spanyolország tartalékos csapattal is nyert Albánia ellen, míg Olaszország nagy küzdelemben döntetlent játszott Horvátország ellen, ami azt jelenti, hogy a magyar válogatott eggyel közelebb került a továbbjutáshoz.

Tipikus „olaszos” meccsel jutottak tovább csoportjukból a horvát nemzeti tizenegy ellen Luciano Spalletti tanítványai: a 98. percben szerezték meg az egyenlítő gólt. Ezzel az eredménnyel ennek a csoportnak a harmadik helyezettjét megelőzi a vasárnap Skóciát legyűrő Magyarország.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group B Croatia v Italy
olasz
horvát
foci-eb
továbbjutás
Nicolo Barella küzd a labdáért és a magyar továbbjutási esélyekért / Fotó: AFP

Az 52. percben egy horvát lövése után Frattesi kezén megpattant a labda a 16-oson belül, a játékvezető videózás után tizenegyest adott a horvátoknak, Modric büntetőjét azonban kivédte Donnarumma. A horvátok nem adták fel: Modric öt méterről belőtt egy kipattanó labdát, szintén az olasz kapus nagy védése után. A mérkőzés hajrájáig horvát sárga lapok és gyenge olasz próbálkozások következtek, míg a 98., azaz az utolsó percben Zaccagni egyenlített, és ezzel megszerezte csapatának a második helyet a B csoportban Spanyolország mögött. A címvédő így szombaton a magyarokat legyőző Svájccal mérkőzik meg a legjobb 16 között.

A másik mérkőzésen Ferran Torres góljával 1-0-ra nyertek a tartalékosan felálló spanyolok Albánia ellen.

Ha holnap az angolok megverik Szerbia legjobbjait, továbbjut a magyar válogatott, de ha nem sikerül nyerni Gareth Southgate együttesének, nem kell még feladni a reményt:

Az F-ben a csehek mellett a georgiaiaknak is mindössze egy döntetlenjük van, és ha nem abszolválják az utolsó csoportmérkőzésüket – a törökök, valamint a portugálok ellen –, újabb gárda végez a harmadik helyen háromnál kevesebb ponttal. 

Varga Barnabás és sorstársai – a futballtörténelem legdurvább horrorsérülései

A játékosokat és a nézőket is sokkolták a Skócia–Magyarország-meccs jelenetei. Varga Barnabás foci-Eb-n elszenvedett sérülése sajnos nem az első horrorisztikus jelenetsor a sportág történetében.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.