BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
utasellátó

Már tízezren utaztak a Balatonra az étkezőkocsikban

Egy hónapja  indult el a fedélzeti vendéglátás napi nyolc balatoni járaton, eddig tízezren fogyasztottak ételt vagy italt az Utasellátónál – közölte a MÁV Zrt. A már több mint 75 éves Utasellátó a nyári szezonban megújult étlappal várja a vendégeket. Több mint négyszáz munkavállaló dolgozik a vasúti vendéglátásban, naponta több mint száz vonaton.

Az előszezon közepén, egy hónapja  indult el a fedélzeti vendéglátás napi kétszer nyolc balatoni járaton, ezeken a többnyire már kívülről és belülről is megújult étkezőkocsik közlekednek. Eddig 10 ezren fogyasztottak ételt vagy italt az Utasellátónál a Balaton InterCitykben – közölte a MÁV Zrt. 

utasellátó
Utasellátó: a hamburger az étkezőkocsik legnépszerűbb termékei közé tartozik / Forrás: MÁV

A szolgáltatás első hónapjában már több mint 940 hot dog, 840 hamburger és 2000 korsó sör fogyott, melyek az étkezőkocsik legnépszerűbb termékei közé tartoznak. Ezenkívül a kávé is igen népszerű, több mint 1600 csészével főztek le az Utasellátó munkatársai.  

Nemcsak az utaskomfort javult, a járművekbe új konyhatechnikát, modern berendezéseket is szereltek. 

A már több mint 75 éves Utasellátó a nyári szezonban ismét megújult étlappal várja az utazókat. A streetfood jellegű irányzatot követve egy új összeállítású hamburgerrel is készültek, valamint újdonságként megjelent a kínálatban a nachostál, a sajttal töltött jalapeño és a gyrostál is. A sokak által kedvelt hideg gyümölcslevesek közül idén az őszibarack-krémleves került fel a menüsorra, főételek között pedig már ott szerepel a klasszikus paradicsomos húsgombóc főtt burgonyával, valamint a zöldborsófőzelék, amely opcionálisan kérhető tükörtojással vagy zöldségpogácsával is.

A turisztikai szezon ideje alatt az országban naponta már 124 járat közlekedik valamely Utasellátó-szolgáltatással,

köztük bisztró- vagy étkezőkocsi, illetve háló- vagy fekvőhelyes kocsival. Ebből főszezonban napi 32 járat a Balaton partjára.  Már az előszezontól kétóránként közlekedtek Budapest és Keszthely között étkezőkocsik a Balaton IC vonatok részeként. A főszezontól a déli parti napi 16 Balaton InterCity mellett az északi parton is napi 16 Kék Hullám IC vonaton szolgáltat az Utasellátó.

A Budapest–Tapolca között közlekedő Kék Hullám InterCityken, a hazai gyártású IC+ 1+ osztályú prémium- és bisztrószakaszos kocsijában az Utasellátó hideg italokkal, harapnivalókkal, egyszerűbb ételekkel, édességekkel és kávéféleségekkel várja az utasokat. A bisztrókocsi-szolgáltatást is jól fogadták az utasok, ezeken a járatokon a közkedvelt ételek a négy ízben kapható lepények, amelyekből több mint 10 ezer fogyott tavaly.

Az IC+ prémium- és bisztrószakasszal az utasok a Debrecen, Nyíregyháza és Miskolc felé közlekedő Tokaj, a pécsi Mecsek, a szegedi Napfény IC-ken találkozhatnak, az Utasellátó-étkezőkocsik pedig megtalálhatók a MÁV-Start legnépszerűbb nemzetközi járatain is, így például a Berlinen át Hamburgba közlekedő Hungária EuroCity, a Varsóba közlekedő Báthory EuroCity vonatokon vagy a Bécsbe közlekedő Dacia nemzetközi gyorsvonaton és a Tisza–Szamos EuroCityn. 

Több mint négyszáz munkavállaló dolgozik a vasúti vendéglátás tervezésén, szervezésén és megvalósításán, naponta több mint száz vonaton.

Az étkezőkocsik a Balaton InterCitykre május 25-től tértek vissza. Ezeken a vonatokon immár ötödik éve közlekedtet a MÁV-Start étkezőkocsikat a nyári turisztikai időszakban.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.