BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elmarad a szombati Balaton-átúszás

Nem lehet megtartani a szombatra tervezett Balaton-átúszást az eredeti időpontban – jelentették be az időjárás-előrejelzésre hivatkozva a verseny szervezői csütörtökön.

A HungaroMet siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján – a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitány egyetértésével – nem tartják meg a 42. Lidl Balaton-átúszást július 20-án, azaz most szombaton – tájékoztattak a verseny szervezői.

Révfülöp, 2023. július 23.A 41. Lidl Balaton-átúszás résztvevõi megkezdik az 5,2 kilométeres táv teljesítését Révfülöpnél 2023. július 23-án.MTI/Katona Tibor
 Szombat helyett vasárnap tarthatják meg a Balaton-átúszást / Fotó: Katona Tibor / MTI

A szervezők úgy döntöttek, hogy 

a szombatra várható bizonytalan időjárás miatt az átúszás tervezett új időpontja július 21., vasárnap. 

Mint jelezték, a vasárnapi megrendezésről a végleges döntés péntek délben születik meg. A szervezők arról is tájékoztattak, hogy akinek a halasztott időpont megfelelő, nincs további teendőjük, a nevezésük az összes pótidőpontra érvényes.

Ha viszont a tervezett új időpontban, július 21-én valaki nem tud részt venni az eseményen, lehetősége lesz visszalépni. Ez esetben a befizetett nevezési díjat és az esetlegesen megvásárolt jótékonysági termékek összegét teljes egészében visszafizetik arra a kártyára, amellyel nevezéskor fizettek. A visszalépés menetéről, amelyről a verseny honlapján olvashatnak bővebben, ennek határideje szombaton 12 óra.

Az esetleges visszalépők miatt új nevezést is elfogadnak, az online nevezést a pénteki pozitív döntés után, 14 órakor nyitják újra a két úszó versenyszámra. A visszalépő résztvevők helyére korlátozott számban tudnak új nevezéseket fogadni, a nevezést a létszámlimit elérésekor, de legkésőbb szombat 12 órakor lezárják. Az eseményen helyszíni nevezési lehetőség nem lesz. 

Az idei versenyre, mint ismert, mintegy ezer településről 10 ezernél is többen jelentkeztek. Az elmúlt években megszokott módon ezúttal is három lehetőség közül lehetett választani: a legtöbben a klasszikus, 5,2 kilométeres távon szeretnék kipróbálni magukat, vagyis Révfülöpről indulva átúsznak Balatonboglárra, akik ezt még soknak gondolják, indulhatnak a 2,6 kilométeres fél távon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.