BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hornung Ágnes: a magyarság fennmaradása érdekében a demográfiai helyzetet családpolitikai eszközökkel kell kezelni

2010 előtt a teljes termékenységi arányszám csökkenő tendenciát mutatott, hiszen sem anyagi biztonság, sem politikai biztonság nem volt az országban.

Ha azt szeretnénk, hogy a magyarság fennmaradjon, akkor a demográfiai helyzetet családpolitikai eszközökkel kell kezelni – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára Sártoraljaújhelyen, a Rákóczi Szabadegyetem szombati rendezvényén.

Hornung Ágnes
 

Hornung Ágnes a Lépéskényszer – Európa demográfiai kihívása című kerekasztal-beszélgetésen elmondta, az, hogy az európai trendekhez képest a magyarországi születésszám jól áll, az az elmúlt tizennégy év munkájának eredménye. Hozzátette, 2010 előtt a teljes termékenységi arányszám csökkenő tendenciát mutatott, hiszen sem anyagi biztonság, sem politikai biztonság nem volt az országban. Kiemelte, ezek az alapfeltételek ahhoz, hogy a jövőbe lehessen tekinteni családpolitikai szempontból. Magyarország a migrációt tekintve is egyértelmű értékvállalást tett és a kormány a demográfiai helyzetet magyar eszközökkel, Magyarországon szeretné kezelni – mondta az államtitkár.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.