BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ingyenes jogosítvány: indul az állami program – fontos részleteket közölt a Honvédelmi Minisztérium

A projekthez kapcsolódó pilotprogramban már zajlik a kijelölt szakoktatók képzése. Az ingyenes jogosítvány a végzős középiskolások előtt nyílik meg a kiválasztott intézményekben.

Már az ősszel elindulnak az ingyenes jogosítvány megszerzéséhez szükséges tanfolyamok – ez derült ki a honvédelmi tárca közleményéből.

Budapest, 2023. december 21.Egy autósiskola gépjármű vezetést oktató autójának tetején elhelyezett Tanuló autó jelzés.MTVA/Bizományosi: Faludi Imre ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Ingyenes jogosítvány: indul az állami program – fontos részleteket közölt a Honvédelmi Minisztérium / Fotó: Faludi Imre / MTI

Ebben a Honvédelmi Minisztérium arra emlékeztetett, hogy a magyar kormány korábbi döntései alapján az állam

2024. szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolásoknak a "B" kategóriás vezetői engedély megszerzését, ami a KRESZ- és az egészségügyi oktatást tartalmazza.

Kiderült, hogy a magyar honvédség a gyakorlati képzést támogatja és a kiválasztott intézményekkel kötött együttműködési megállapodás alapján már ősszel elindítja a jogosítvány megszerzéséhez szükséges tanfolyamokat. 

Azt is írták, hogy a projekthez kapcsolódó pilotprogramban zajlik a kijelöltek szakoktatók képzése, amelyet a vonatkozó jogszabályi rendelkezések alapján a KTI Nonprofit Kft. végez. A szakoktatói képzésben a magyar honvédség állományába tartozó katonák vehetnek részt, amennyiben

  • betöltötték 23. életévüket,
  • középiskolai érettségivel,
  • valamint legalább két éve érvényes "B" kategóriás vezetői engedéllyel
  • és egészségügyi alkalmassági vizsgával rendelkeznek.

A tervek szerint a képzés a képesítő vizsgákkal együtt augusztus hónapban lezárul. Tudatták azt is, hogy a diákok képzése a magyar honvédség és a középiskolák együttműködési megállapodása alapján valósul meg.

Az ingyenes jogosítvány hátteréről és, hogy milyen döntések születtek róla eddig itt és itt írt a Világgazdaság.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.