BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
A református templom felújítása18

Megfizethető lakhatást ígérnek a rászoruló családoknak

Több száz új szociális bérlakás készül el a felzárkózó településeken 2026 júniusáig. A szociálisbérlakás-program segítséget ad a rászoruló családoknak, akiknek a megfizethető lakhatás révén több pénzük marad élelmiszerre, ruházatra és egészségügyi ellátásra.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szakácsi községben szociális bérlakásokat építenek, a kivitelezésről és a tervekről hétfőn tartottak tájékoztatót a településen – írja a Boon. A szociálisbérlakás-program célja megfizethető lakhatás biztosítása a rászorulóknak.

A református templom felújítása18
A szociális bérlakás program megfizethető lakhatást biztosít a rászoruló családoknak
A szociálisbérlakás-program megfizethető lakhatást biztosít a rászoruló családoknak / Fotó: Mogyorósi Zsolt

Magyarország kormánya esélynövelő programot indított 2019-ben a legszegényebb települések felzárkózásának elősegítésére. A Felzárkózó települések (Fete) program az ország 300 leghátrányosabb helyzetű településén élő embereknek segít. Több száz új szociális bérlakás készül el a felzárkózó településeken 2026 júniusáig. 

A bérbeadást és az ingatlankezelést szociális lakásügynökség végzi. A bérlőket nyílt pályázaton választják ki, fontos szempont lesz a gyermekek és a legnehezebb sorsú családok életkörülményeinek javítása.

Romhányi Tamás kommunikációs vezető a megyei oldalnak elmondta, hogy a kivitelezés a Magyar Máltai Szeretetszolgálat módszertana alapján készül.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében sok családnak okoz nehézséget a lakhatás biztosítása

Az északi megyében a lakásárakat és bérleti díjakat sokan nem tudják megfizetni. A szociálisbérlakás-program ebben a helyzetben nyújthat jelentős segítséget, mivel megfizethető lakhatási lehetőséget kínál a rászorulóknak. Így a családoknak kevesebbet kell lakhatásra költeniük, több pénzük marad élelmiszerre, ruházatra és egészségügyi ellátásra. 

A megfelelő életkörülmények pedig segítenek a gyerekek iskolai teljesítményében és a felnőttek munkaerőpiaci helyzetének javulásában.

Az új lakóépületek építése és a meglévő lakások felújítása munkahelyeket teremt az építőiparban és a kapcsolódó szektorokban. Továbbá a stabil lakhatási körülmények hozzájárulhatnak a munkaerő mobilitásához, ami elősegítheti a helyi gazdasági növekedést.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.