BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kínában is bemutatták a mesterséges intelligencia magyar céljait

Kínában zajlik az idei World AI Conference & High-Level Meeting on Global AI Governance konferencia. Magyarországot Fábián Gergely képviseli a mesterséges intelligencia központú szakmai programon.

Sanghajban tartják a „2024 World AI Conference & High-Level Meeting on Global AI Governance” című konferenciát július 4. és 6. között. A Kínai Népköztársaság Tudományos és Technológiai Minisztériumának szervezésében megvalósuló konferencia és nemzetközi találkozó során Fábián Gergely, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára képviseli hazánkat – derült ki a szaktárca csütörtöki közleményéből.

C(240703) -- SHANGHAI, July 3, 2024 (Xinhua) -- Staff members walk past an installation marking the upcoming 2024 World AI Conference and High-Level Meeting on Global AI Governance in front of Shanghai World Expo Exhibition and Convention Center in east China's Shanghai, July 3, 2024. The event will be held here on July 4. (Xinhua/Huang Xiaoyong) (Photo by Huang Xiaoyong / XINHUA / Xinhua via AFP)
mesterséges intelligencia
A mesterséges intelligencia a „2024 World AI Conference & High-Level Meeting on Global AI Governance” című konferencia fő témája / Fotó: Huang Xiaoyong / AFP

Az NBG kiemelte, hogy Magyarország és Kína egyaránt elkötelezett a technológiai tárgyú párbeszéd és együttműködés fenntartása mellett, többek között a telekommunikáció és az elektromobilitás területén. A konferencia előadásainak középpontjában az innováció állt, emellett a tudomány, a technológia, valamint az iparfejlesztés témakörét is kiemelten tárgyalták a résztvevők.

Fábián Gergely bemutatta a mesterséges intelligenciával összefüggő magyarországi szakpolitikai célkitűzéseket, valamint az „AI global governance cooperation” panelbeszélgetés keretében ismertette hazánk álláspontját az emberközpontú mesterséges intelligencia (MI) nemzetközi egyeztetés alatt álló harmonizált irányításával kapcsolatban.

Az államtitkár kiemelte a nemzetközi felelősségvállalás jelentőségét, illetve az együttműködés fontosságát az MI-szektor fejlődésének elősegítése érdekében, valamint a szabályozás általánosan elfogadott elveinek és módjainak kidolgozásában.

Rossz válasszal bünteti a mesterséges intelligencia a rossz kérdést

Magyarországon is nagy a lelkesedés a mesterséges intelligencia bevetése iránt, de nem minden feladatra ez a jó megoldás, és tudni kell jól használni is. A tőle kapott eredmény ugyanis feltétlenül hasznos, az viszont biztos, hogy az MI bevezetése sokba kerül. A KPMG szakértői a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségekről, kihívásokról beszéltek újságíróknak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.