BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hamis játékok tömegét foglalta le a NAV

Közel húszezer hamis játék került elő egy budapesti üzlet „titkos” raktárából. A NAV Bevetési Igazgatóságának pénzügyőreit a cégvezető sem tudta félrevezetni. Az 50 millió forint értékű silány hamisítványokat a hatóság lefoglalta.

Az egyenruhások rutinellenőrzésre érkeztek egy fővárosi játékboltba. Az üzlet belsejében azonban egy zárt ajtó fogadta őket. A boltvezető azt a magyarázatot adta, hogy még ő maga sem tudja, mit rejt a titokzatos, fehér ajtó a helyiség hátsó részében – ismertette pénteki közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Hamar kiderült, hogy hamis játékok állnak a polcokon. 

Titkos játékraktárra csaptak le a pénzügyőrök, tele volt hamis játékokkal / Fotó: NAV

Ahogy írják: a pénzügyőröket nem lehet ilyen könnyen félrevezetni, alig néhány perc elteltével, a pénztárgép melletti polcon meg is találták a raktár kulcsát, ahol a polcok roskadásig voltak ismert márkajelzésű plüssökkel, különböző figurákkal és játékkonzolokkal. A termékek megtalálásának körülményei, silány minősége és csomagolása arról árulkodott, hogy azok egytől egyig hamisak, amelyet a védjegyek jogosulti képviselői is alátámasztottak.

A rossz minőségű, játékhamisítványok a gazdaság szereplőinek okozott kár mellett a gyermekek egészségére is ártalmasak lehetnek.

A pénzügyőrök a közel húszezer darab, több mint ötvenmillió forintot érő jogsértő árut lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény, valamint szerzői vagy szerzői jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást.

A silány minőségű plüssök lehet, hogy veszélyesek az egészségre is / Fotó: NAV

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.