BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hat perc után mondott fel egy magyar dolgozó – ez volt az indok

A megbeszélt időpontban nem várta senki, ezért már első munkanapján felmondott egy hazai alkalmazott. A fizikai munkára jelentkező fiatal hat perc után hagyta ott új munkahelyét. Máshol ugyanakkor már egy perc is elég, hogy egy új pozícióra jelentkezzen valaki.

„Sok mindent mérünk, például azt is, milyen gyorsan mond fel valaki. Tudják, mennyi idő után mondott fel egy vidéki vállalat kollégája? Hat perc” – mondta Steigervald Krisztián generációkutató a magyar fiatalok gondolkodásáról szóló felmérés eredményei ismertetve a Bosch×Richter Innovátorok Napján. Hozzátette: a húszas éveiben járó fiatal – aki fizikai munkára jelentkezett a szóban forgó céghez – a megbeszéltek szerint 8 órakor a recepción várakozott, de mivel 6 percig nem érkezett a fogadására senki, hazament. „Érdemes ezen az eseten elgondolkozni, mert így elveszíthettek egy értékesnek ígérkező kétkezi munkaerőt” – jegyezte meg a trénerként és mentorként is tevékenykedő Steigervald.

Hat perc, felmondás, magyar dolgozó
Hat perc után felmondott egy magyar munkavállaló, mert senki nem várta a megbeszélt időpontban / Fotó: Getty Images

Egy perc alatt jelentkezni, hat perc alatt felmondani lehet

A témába vágóan Somogyi András – a Bosch csoport humán erőforrásért felelős alelnöke Magyarországon és az Adria régióban – megjegyezte: 

a Boschnál már csupán egy perc alatt lehet a különböző pozíciókra jelentkezni az online felületükön, ami a többiek között a stigmatizált Z generációnak is kedvez. 

Erdei Katalin, a Richter Gedeon Nyrt. HR-igazgatója eközben arról beszélt, hogy korábban bevett szokás volt a „stresszinterjúztatás”, de ezt a Richternél már egy jó ideje elhagyták. 

Mint ismert, a Bosch és a Richter közös megbízásából készült kutatásból egyértelműen kiderült, a Z generáció hazai tagjai, vagyis az 1997 és 2012 között születettek a világ legfontosabb problémáinak 

  • a fogyasztói társadalom kihívásait, 
  • a klímaválságot és 
  • a kifogyóban lévő természeti erőforrásokat tartják. 

Többségük a saját életmódján is kész változtatni, ha a környezetvédelemről, illetve a fenntartható jövőről van szó.

Ráadásul minden más szempontnál fontosabbnak tartják a rugalmas munkaszervezést és a home office-t, hogy a munka-magánélet egyensúlya meglegyen. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.