BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lendvai: Orbán több tízezer munkahelyet tenne tönkre

A kormánypárt szerint több tízezer munkahelyet és vállalkozást tenne tönkre Orbán Viktor hatalomra kerülése esetén, ha leállítaná a költségvetést megbillentő nagy állami beruházásokat, köztük a 4-es metrót, és befagyasztaná az autópálya-építések kifizetéseit - írja a hirado.hu az MTI alapján.

Az MSZP tudni szeretné, pontosan milyen beruházások leállítása szerepel Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének feketelistáján - mondta Lendvai Ildikó, a szocialista párt parlamenti frakcióvezetője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Az autópálya-építések leállítása egy százalékkal mérsékelné az ország GDP-jét, több tízezer munkahely és vállalkozás létét veszélyeztetné, és 1200-1400 milliárd forint uniós forrástól esnénk el - közölte a frakcióvezető.

Lendvai Ildikó azt mondta: a feketelistát politikai szempontok szerint kicsinyes bosszúvágyból állíthatták össze, ami szerint minden rossz, amit az előző kormány elkezdett, és mindent le kell állítani.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.