BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem hatott a Fed-kamatdöntése

A vártnak megfelelően szinten tartotta a Fed az alapkamatot viszont a piacok nem tudtak jelentősen emelkedni ennek ellenére. A kommentárban semmilyen újdonság nem szerepelt. A Fed továbbra is a gazdasági aktivitás növekedésére számít köszönhetően a háztartások költekezésének.

A magasabb energiaárak, a szigorúbb hitelfeltételek valamint a lakáspiaci összeesés komoly akadályokat támaszt a gazdasági növekedés elé, szerepelt a Fed-jegyzőkönyvben . Az infláció körüli bizonytalanság magas marad, de arra számítanak, hogy az év további részében ez majd enyhül. Összességében a tanács úgy látja, hogy a gazdaság lassulásának veszélye elmúlóban van, míg az inflációs veszély egyre erősebb.

A cégek háza táján, a MasterCard (+3,4 százalék) 1,8 milliárd dollárt fizet az American Express-nek (-2,8 százalék) a pereskedésük lezárataként. A Boeing 7 százalékot zuhant miután a Goldman Sachs felvette az eladásra javasolt részvények listájára.

A gazdaság területén a májusi tartós fogyasztási cikkek értékesítés a várakozásoknak megfelelően alakult. Az új lakásértékesítések 40,3 százalékkal csökkentek az egy évvel korábbi adathoz képest. Az ország nyugati felé 26-éves mélypontra estek vissza az eladások. Az olajárak 1,9 százalékkal csökkentek a kedvezőbb készletadatoknak, ami az energiaszektor (-0,8 százalék) illetve a nyersanyagszektor (-0,5 százalék) csökkenéséhez vezetett.

A pénzügyi szektor (+0,4 százalék) nem teljesített rosszul miután a Barclays bejelentette, hogy 8,9 milliárd dolláros tőkebevonást tervez többek között quatari, szingapúri, kínai és japán befektetők körében. A legsikeresebb szektor a technológia szektor (+1,5 százalék) volt, ahol a nagynevek – Microsoft (+2,2 százalék), Apple (+0,6 százalék) – húzták megint fel a piacot. Tegnap zárás után tette közzé negyedéves eredményét az Oracle (+1,4 százalék), amely 27 százalékkal nőtt. A Research in Motion (+1,3 százalék) a zárás utáni kereskedésben csökkent, annak ellenére, hogy mint az árbevételét mind a profitját sikerült megdupláznia, de a cég utalásokat tett arra, hogy a jövőbeli eredmények sokkal kevesebbek lehetnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.