BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány: a devizahitelesek ügyében jövő héten javaslatokat tesznek le

Eredményesnek nevezte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Magyar Televízió Nap-kelte cím műsorában a magyar részvételt az Európai Unió csúcstalálkozóján.

Mint mondta: Veres Jánossal azért utaztak haza korábban, mert a pénzpiaci kilengések miatt fennállt a veszély, hogy a kormánynak be kell avatkoznia. Emlékeztetett arra: garanciát adtak valamennyi betétesnek - ezt az Európai Unióban 5-6 ország tette meg, hogy ha magyar bankban van a pénze, és az intézmény csődbe megy, az állam kárpótolni fogja.

Megemlítette: egyeztetést kezdett az erős forint miatt Felcsúti Péterrel, a Magyar Bankszövetség elnökével, és a jegybankkal, és hamarosan - vélhetően a jövő héten - letesznek az asztalra olyan javaslatokat, melyek csillapítják a devizahitelt felvevők kockázatait - számol be a hirado.hu.

Leszögezte: a munkahelyek egyelőre nincsenek veszélyben, Magyarország gazdasági szerkezete nem olyan, mint számos környező országoké, hogy azt az autóipar határozná meg. Egyébként pedig eddig sem az Audi, sem a Suzuki nem jelezte, hogy csökkenti a gyártást vagy a kapacitást. A kormányfő beszélt arról is, hogy a kabinet 800 milliárd forintos csomagot nyújtott a hazai vállalkozói szférának, emellett pedig hamarosan 3 ezer vállalkozást egyenként keresnek fel, hogy megtudják, miben tudnak számukra segíteni. Ez olyan segítség, amit még senki nem adott nekik - tette hozzá Gyurcsány Ferenc. 

A jövő évi költségvetés nem azt üzeni, hogy fáj majd, hanem hogy jól meg tudjuk védeni a pozíciónkat. Meg fogjuk őrizni a 13. havi nyugdíjat - jelentette ki a kormányfő, aki megemlítette azt is: a cél, hogy a béremelkedés jövőre elérje az inflációt, a munkavállalók pedig nem indítanak bérharcot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.