BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Bayern München lenyomta a Manchestert! Minek köszönhető a mezeladási siker?

A Bundesliga felülmúlja az angol első osztályt, legalább is az eladott mezek tekintetében. A friss adatok szerint a Bayern München meze kelendőbb, mint a Manchester Unitedé.

A SPORT+MARKT éves jelentése szerint a Bundesliga legnépszerűbb csapata, a Bayern több mezt ad el, mint a Premier League csillaga, a Manchester United – összegzi a felmérés adatait a Sport Business.

A siker azonban nem kizárólag a Bundesliga nagy tőkevonzó képességének köszönhető. A font árfolyamának alakulása miatt sokat veszítettek értékükből az angol első osztály által kötött szponzorációs megállapodások.

A teljes európai élmezőny megérezte a válságot: a hat legrangosabb liga mezeinek eladásai most először csökkentek, így most 393.2 millió eurót tesz ki, szemben a korábbi 405.3 millióval. A győztes Bundesliga mezeinek eladásai – egyedüliként – meghaladták a 100 millió eurót.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.