BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az IBM megválasztotta a virtualizálás cárját

Az IBM világosság tette szándékait, amikor egy embert nevezett ki a cloud computing (virtualizálás) szektor élére. Erich Clementi vezérletével a Kék Óriás olyan ügyfelek szolgál ki, mint az Elizabeth Arden, a Nexxera, vagy az Amerikai Golf Szövetség.

Erich Clementi hivatalosan "általános menedzser", gyakorlatilag az óriásvállalat cloud computing részlegének egyszemélyű vezetője – írja a CNET. Az új "cár" több most bejelentkező partnert szolgál majd ki a kozmetikai ipartól (Elizabeth Arden) a sportig (Amerikai Golf Szövetség).

Az IBM az elmúlt másfél évben tizenkét cloud computing központot épített ki, Clementi feladata pedig az, hogy a folyamatos tovább gyorsítsa, annak érdekében, hogy a technológia "kormányokkal és cégekkel, valamint kormányoknak és cégeknek dolgozzon."

A IT költségvetések csökkenése következtében a helyi erőforrásokat megtakarító, azokat egy távoli központba helyező cloud computing az egyik legnépszerűbb új technológiává vált. Az IDC adatai szerint a következő három évben a terület 42 milliárd dolláros üzletté növi ki magát. Clementi hivatalosan az IBM CIO konferenciáján mutatkozik be, ahol többek között az Tivoli Storage rendszert is bemutatják: ennek lényege, hogy a cégek forgalomalapon fizetnek a távoli tároló kapacitás használatáért.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.