BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fél százalékos eséssel végzett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde elsőszámú indexe 64 pontos, vagyis 0,52 százalékos süllyedéssel 12 418 ponton fejezte be a hétfői kereskedést.

A vezető papírok közül egyedül a Richter árfolyama emelkedett, a gyógyszergyártó cég részvényei 1,64 százalékkal váltak drágábbá, piaczáráskor 28800 forintot ért a papír.

A legtöbbet a Magyar Telekom papírjainak árfolyama süllyedt - az osztalékszelvény kiárazódása miatt -, a cég részvényeivel utoljáa 515 forintot született kötés, ami 11,81 százalékkal alacsonyabb árfolyam a péntekinél.

A Mol árfolyama 1,87 százalékos süllyedés után 10200, az OTP részvényeké 1,6 százalékos korrekciót követően 2568 forinton végzett.

A parkett összforgalma 15 milliárd forintot is alig haladta meg, túlnyomórészt az OTP és az Mtelekom papírjaival folyt a kereskedés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.