BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmas tüntetés lesz Budapesten - egyre többen csatlakoznak

Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) elfogadhatatlannak tartja, hogy kizárólag a munkavállalókat sújtó válságkezelő megoldások szülessenek, ezért csatlakozik a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) által április 18-ra meghirdetett demonstrációhoz

Az ÉSZT elnöksége arra kéri a kormányt és a "felelős politikusokat", hogy a tervezettek helyett más - például a gazdaság kifehérítésével, a költségvetési bevételeket generáló munkahelyteremtéssel - intézkedésekkel élénkítsék a magyar gazdaságot - olvasható a közleményben.

Hangsúlyozzák: hosszú távon a munkavállalókat sújtó válságkezelő megoldások is "felettébb hátrányosan érintenék" a magyar nemzetgazdaság egészét.

Az MSZOSZ korábban április 4-ről április 18-ra halasztotta a demonstráció időpontját, amit azzal indokoltak, hogy így lehetőségük nyílik az új kormányprogram megismerésére, valamint az arról szóló egyeztetésre. A szakszervezeti tömörülés korábbi tájékoztatása szerint egyértelműen a magyarországi munkavállalók aránytalanul magas terheinek csökkentését szeretnék elérni.

Az ÉSZT mellett idáig az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, valamint a Liga Szakszervezetek csatlakozott az MSZOSZ által szervezett megmozduláshoz az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) hat tagú munkavállalói oldalától.

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) és a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) korábban szintén elfogadhatatlannak nevezte a válságkezelő elképzeléseket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.