BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

MSZP: nem belpolitikai állásfoglalás az EP-választás

A szocialisták szerint az emberek elutasították, hogy az európai parlamenti választás belpolitikai állásfoglalás legyen.

Göncz Kinga, az MSZP európai parlamenti (EP) listavezetője néhány perccel a kampánycsend vége után tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, az emberek elutasították, hogy belpolitikai állásfoglalás legyen a mai szavazás. A legutolsó választási részvételi adatokat értékelve Göncz azt mondta, a korábbi magyarországi választásokhoz képest alacsony volt a részvétel, ugyanakkor a környező országok EP-választási arányaihoz képest az itthoni részvétel azt jelzi, hogy Magyaroszágon érett a demokrácia.

Az MSZP ismeretlen tettesek ellen büntetőfeljelentést tesz, mert a nap folyamán az ország egész területén azt észlelték, olyan kampánycsendsértés történt, melynek során a Jobbikra és a Fideszre történő szavazásra buzdítottak, valamint a szocialistákkal történő elszámoltatásról szóltak telefonos üzenetek - jelentette be a sajtótájékoztatón Nyakó István, a szocialisták szóvivője. Egyben közölte: az MSZP nem rendelt meg mozgósítást, a kampánycsendsértés miatt ugyanakkor az Országos Választási Bizottságnál is bejelentést tettek. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.