BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A javulás ellenére még mindig borúlátók az elemzők

Egyre optimistábbak a cégek, május óta emelkedik a GKI konjunktúraindexe

Bár markánsan javult az utóbbi három hónapban, még mindig pesszimista megítélést tükröz a GKI júliusi konjunktúraindexe. Tavaly októbertől ez év áprilisáig zuhant, áprilisban stagnált, május óta pedig emelkedik a GKI Gazdaságkutató Zrt. által – az EU támogatásával – készített konjunktúramutató szezonális hatásoktól megtisztított értéke.

Lassan már a tavaly novemberi szintre kerül vissza. A magyar gazdaság kilátásainak megítélése minden ágazatban és a fogyasztók körében is javult, a válaszadók mintegy fele azonban még így is további romlásra számít.

Az üzleti szférán belül az építőipari és a szolgáltatói várakozások is kedvezőbbek lettek, a kereskedelmiek viszont romlottak. Az ipar bizalmi indexe negyedik hónapja javul, s ezen belül kedvezőbb az elmúlt és a következő időszak termelésének, továbbá a rendelésállománynak – ezen belül az exportrendeléseknek – a megítélése.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.