BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Médiabotrány! A válság igenis folytatódik, dühös az interjú miatt Roubini

Az elmúlt egy évben sokat emlegetett közgazdász szerint egy tegnapi interjúját félreértelmezte a média, tudniillik számos olyan szalagcím jelent meg a tegnap esti híradásokban, hogy véget érhet a recesszió idén, és már láttuk a piacok alját – írja a Cashline.

Roubini szerint rossz kontextusban értelmezték mondanivalóját, hisz ő továbbra is kitart korábbi véleménye mellett, mely szerint talpra állásról legkorábban csak 2010 elején lehet beszélni, és akkor is csak kb. 1 százalékos gazdasági növekedést lehet várni a következő néhány évre. Ennek megfelelően a recesszió is kvázi "W"-alakú lehet.

Problémát jelenthet továbbra is a növekvő költségvetési hiány, főszerezve a nagyfokú monetáris enyhítéssel, és a későbbi elkerülhetetlen kamatemelés pedig kiszoríthatja a fogyasztói keresletet a piacokról, nem is beszélve arról, hogy pallosként lebeghet az amerikai gazdaság felett az egyre csak növekvő munkanélküliség.

Ma újra a pénzügyi szektor nagyágyúira figyelhetünk! Hangulatfokozó elemek hadát vonultatja fel hétzárásként az amerikai bankszektor, hisz a mai amerikai piacnyitás előtt teszi közzé negyedéves számait a Bank of America (várt EPS: 9 cent), a Citigroup (várt EPS: -32 cent) és a General Electric (várt EPS: 24 cent).

Mindhárom pénzügyi szolgáltató jelentős problémákkal küzdött az elmúlt negyedévekben, elég csak a Citigroup 30 százalékot meghaladó állami tulajdonára gondolni, nem is beszélve azon dollár tízmilliárdokról, amelyeket mentőövek gyanánt a bankokba pumpáltak. A General Electric számai azonban olyan szempontból is fontosak lesznek, hogy ipari konglomerátumként is behálózzák a világgazdaságot, így minden divíziója tükröt mutat a gazdaság pillanatnyi állapotáról, a fogyasztói hangulatról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.