BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A biztonságot keresik a befektetők

A bizonytalan gazdasági helyzet hatására a befektetők továbbra is a biztosabb megtakarítási formákat részesítik előnyben. A K&H legújabb befektetési alapjai, mind a forint, mind a deviza megtakarítások számára biztosítják a tőkevédelmet, és a magas hozam lehetőségét. A pénzintézet az óvatos és a merész befektetők számára is az okos döntések lehetőségét kínálja.

Az elmúlt egy év gazdasági változása a befektetők magatartására is hatással volt: a magas hozam elérése mellett egyre nagyobb hangsúly kerül a biztonságos megtakarítási formákra. Mivel a magyar és a nemzetközi tőzsdék továbbra is változó hangulata jelentős kockázatot jelent a tőzsdei befektetések számára, a piacon jelenleg elérhető betéti kamatoknál pedig az MNB várható kamatcsökkentő politikájának eredményeként további csökkenéssel számolhatnak, ezért a magas hozam lehetőségét kínáló tőke- és hozamvédett alapok jelenthetik az optimális megtakarítást a középtávú befektetések számára.

„Valószínűsíthető, hogy a gazdasági visszaesés elérte mélypontját, de rövidtávon továbbra is bizonytalanok a tőkepiaci kilátások, így változatlanul a tőke-, és hozamvédett alapok jelentik a legkevesebb kockázatot a befektetőknek. Ebben a kategóriában három devizanemben, forintban, euróban és dollárban is kínál a K&H befektetési alapokat, melyek a tőke védelme mellett nyújthatnak részesedést a részvénypiacok jó teljesítményéből. Ezek a K&H háromszor fizető 5., a fix plusz 14., a havi fix euró 3. és a dollár fix plusz 2. alapok” – mondta el Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

K&H háromszor fizető 5. alap – Ahogy nevében is szerepel, háromszori kifizetést biztosít a tejes, három és fél éves futamidő alatt. Az első kamatfizetésre az első év végén kerül sor, amikor is 10%-os fix hozamot garantál a pénzintézet.

A második év elteltével az extrahozam mértéke 4% és legfeljebb 17% között mozog majd, a futamidő lejártával pedig szintén a 4% és 17% közötti sávban mozgó hozamot kapják majd az alapba fektetők.

Ezt összegezve az elérhető legmagasabb hozam a három és fél év végére elérheti a 44%-ot (EHM: maximum 10,91%), a fix hozam pedig 18% (EHM: 4,81%), mindezt 100%-os tőkevédelem mellett.

A K&H háromszor fizető 5. alap 30 nemzetközi cég részvényeiből álló részvénykosárba fektet, ebből adódóan a minimum 4% és 17%- os sávban mozgó extrahozam mértékét a részvénykosár futamidő alatti értékváltozása határozza meg. A K&H háromszor fizető 5. alap október 2-ig jegyezhető.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.