BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az amerikai optimizmus átragadt a BUX-ra

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 273,56 pontos, 1,44 százalékos emelkedéssel, 19.306,55 ponton zárt pénteken.

Nap közben oldalazás jellemezte mind a magyar, mind az európai piacokat, az amerikai piac optimista nyitása után azonban nálunk is följebb kapaszkodtak az árfolyamok. A nap nyertese az FHB volt 4,12 százalékos erősödéssel, a nagyok közül pedig a Richter menetelt: 3 949 milliós forgalom mellett 3,28 százalékkal tudott növekedni és végül 36 510 forinton állt meg.

A Mol 1,72 százalékkal 14.500 forintra erősödött, az OTP részvények ára pedig 1,74 százalékkal 4.980 forintra nőtt.

Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője elmondta: az optimista nyitást megalapozták a Kínában megjelent kedvező makrogazdasági adatok, amelyek igazolni látszanak a kínai gazdaság idei növekedésére vonatkozó előrejelzéseket.

Az elemző szerint a kivárás a szeptember 11-i terrortámadás évfordulójának szólt, a befektetők tudatában ugyanis mélyen él az Egyesült Államokat nyolc évvel ezelőtt ért merényleteket követő tőzsdei esés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.