BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elbukta az építőipar az előző havi növekedést

Az előző havi kiugró teljesítménynövekedést teljesen elbukta az építőipar júliusra. Ráadásul az új szerződések alig érkeznek be.

Az építőipari termelés volumene júliusban 5,1 százalékkal csökkent éves alapon – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az adat csalódást keltő az előző havi bő 15 százalékos növekedés után.

Az év első hét hónapjában a termelés 2,4 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál. Szezonálisan kiigazítva a termelés júliusban 12,2 százalékkal alacsonyabb volt, mint júniusban.

Ez majdnem éppen megegyezik az előző havi emelkedéssel. A szektor teljesítménye igen erősen ingadozik az utóbbi egy évben, a trend azonban még mindig inkább enyhén lefelé tart.

A két építményfőcsoport termelése ellentétesen alakult. Az épületeken végzett munkák volumene csaknem egynegyedével visszaesett, az egyéb építményeken végzetteké ezzel szemben az előző hónapokhoz hasonlóan emelkedett (19,6 százalékkal).

Évkezdettől számítva az épületeken végzett munkák volumene 12,7 százalékkal mérséklődött, az egyéb építményeken végzetteké 12,3 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.