BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elegük lett az autósoknak a bringásokból

Kiásták a csatabárdot a biciklisek ellen két autószimpatizáns szervezetnél is.

A Közlekedési Dolgozók Országos Egyesülete és az Emberibb Parkolásért Mozgalom besokallt a „Critkáll Mass” stílusa miatt, és közleményben kérik a főpolgármester-helyettest valamint a rendészeti minisztert, hogy ne tegyenek több engedményt az autósokkal szemben a bringások javára. Miközben saját jogaiért harcol, a Critical Mass semmibe veszi a többi közlekedő jogait – áll a két vezető, Apáthy István és Legin István által jegyzett a Klubrádió által közzétett közleményben, lefasisztázva a kerékpáros mozgalom módszereit.

A KDOE és az EMPAMO szerint a CM azt hirdeti, hogy „a kerékpár alternatíva, de az autósok ellen nyíltan fasiszta módszereket alkalmaz, szervezői pedig olyan vállalkozásokat működtetnek, amik autókkal is szállítanak. Toleranciát követelnek, mégis nyíltan ellenséges a munkájukat autóval végzők, és minden autót használóval szemben!

Legin István az Emberibb Parkolásért Mozgalom elnöke a Reggeli Gyorsban azt mondta: a fasiszta szót nem ők, hanem a Critical Mass használta, ezért kérjen tőlük bocsánatot a biciklisszervezet. A Critical Mass szervezője, Kürti Gábor mindezt cáfolta. A kerékpáros mozgalom vezetője szerint lehet szavakkal vagdalózni, de az ő céljuk nem az, hogy kiszorítsák az autósokat, hanem egy ésszerű forgalomcsillapítási módszert ajánlanak biciklizés formájában - mondta Kürti Gábor a Klubrádióban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.