BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elkapkodták a kincstárjegyeket

Több mint ötszörös túljegyzés mellett keltek el tegnap a 12 hónapos diszkontkincstárjegyek az Államadósság-kezelő Központ aukcióján.

Az átlaghozam eközben 6,99 százalékosra süllyedt, erre utoljára 2006 nyarán volt példa. A referenciahozamok is sokat estek, és ez a szakemberek szerint az alapkamat csökkentésével kapcsolatos várakozásokat is felerősíti.

 

A monetáris tanács szeptember végén esedékes következő kamatdöntő ülésén az elemzők arra számítanak, hogy fél százalékponttal, 7,5 százalékosra csökken az irányadó ráta, majd további enyhítések jönnek.

A szakemberek szerint az év végén 6,5-7 százalékos lehet az alapkamat, jövőre pedig akár 5 százalékosra is mérséklődhet.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.